Skip to main content

stress AKA tingtong kepalaku!!!


oh tidak!!!harini dah 14 hb september 2010...harini dah raya ke 5 rupanya..cepat nye masa berlalu..besok aku dah start ke sekolah semula...malas..malas...malas...dari kecik sampai lah dah nak masuk 27 tahun ni..aku asyik ke sekolah jer......cuma dalam suasana yg berbeza tapi still ke SEKOLAH jugak...hehehe...
kalo harini dah raya ke 5 ni bermakna ada 17 hari je lagi untuk sampai ke raya ke 22 hari @ 1 OKTOBER 2010 MERANGKAP majlis kahwen aku ngan KAMPUT.....

perasaan???sekarang aku berada dalam mood dan rupa yg macam ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

NILAH AKU SEKARANG...



dah nampakkan keadaan aku skang ni...mcm tulah...stress oooo...mcm di hempap batu besar kat kepala ni...ada sapa sudi tolong angkatkan batu tu tak??mcm2 kena pikir bila nak kahwen ni...patutlah penah ada kawan aku nak kahwen dr badan berisi jadi slim mengalahkan org tak makan 10 tahun..bila dia cakap kurus sebab stress nak kahwen  & bukan diet aku tak percaya...sekarang dah kena btg hidung aku sendiri baru aku tahu sengsara nya kalo nak kahwen ni...cuma aku still macam belon dan makin bertambah membesar jadi belon udara walaupun dlm keaddaan yg stress....hebatkan aku???hehehe...
bilalah semua ni berakhir....17 hari lagi mcm tak sanggup nak hadapi semua tulah....tulah gatal nak kahwen sangat..tapi mental tu lemah..skang padan muka aku kan..hehee...aku mcm nak ddk diam2 dalam peti ais jer ni untuk hilangkan stress aku ni........nak trylah...nanti aku bg tahu mcmne lepas kuar dlm peti ais oky..hilang ke tak stress aku ni...


Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…