Skip to main content

ya allah berikanlah aku kekuatan!!!

ya allah!!di saat ini hati hamba mu ini sedang gundah gelana...sangat2 risau bila memikirkan saat itu..saat dan waktu yg makin hampir....permudahkanlah urusan hambamu yang banyak dosa ini ya allah!!!beri kanlah hamba mu ini kekuatan utuk menghadapi sebarang kemungkinan yang terjadi...hanya padamu tempat hamba mu ini meminta pertolongan...hanya kepada mu aku berserah..ya allah!!!!tunjukkanlah kepada hamba mu ini jalan yang lurus jalan yg di redhoi mu...ampun kan dosa hamba mu ini ya allah tuhan yg maha pengasih lagi maha pengampun..aminnn ya robalalamin...
entah kenapa di kala ini, hati aku berbelah bagi...terasa sedih dan pilu di kala ini....terasa diri ini keseorangan dan sunyi....entahlah........mungkin sebab waktu itu semakin hampir dengan aku....bersediakah aku untuk hadapinya??/bersediakah aku untuk menempuh dunia yg berbeza jauh dari hidup aku sebelum ini??bersediakah aku???aku pernah bg tahu pada MR KAMPUT yg aku sekarang berbelah bagi,takut untuk menempuh alam perkahwinan yang dunianya amat berbeza dengan kehidupan aku sebelum ini...aku takut aku tak akan jadi isteri yang baik untuk nya,aku takut menghadapai kemungkinan hari2 mendatang....jawapan yang diberikan kepada aku amat mudah..BELOM TERLAMBAT UNTUK AKU MENOLEH KE BELAKANG!!!!jawapan yang amat mendalam untuk aku.....ya allah,macam ni ke perasaan bila kita mahu mendirikan ikatan yang suci???inikah dugaannnya utuk aku??tolonglah hamba mu ini ya allah....berikanlah aku kekuatan untuk aku melangkah dengan tenang ke ALAM PERKAHWINAN & HIDUP BAHAGIA BERSAMA ORG YG AKU CINTAI...
kawan2...aku amat perlukan pertolongan dari kalian..bagilah aku keyakinan untuk menempuh dunia yang berbeza tidak lama lagi..aku bingung..aku buntu....aku takut aku tidak mampu untuk jadi YANG TERBAIK untuk lelaki yang mencintai aku sepenuh hati...bantulah aku.....kesiankanlah aku...mana tahu kata2 azimat dari kalian dapat membuka minda aku yang kolot ini...






Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…