Skip to main content

aku RASA nak lempang jer muka ko!!

ASSALAMUALAIKUM...
 
jaga-jaga sekalian harini mood mummy nak jadi singa lapa...rasa nak lempang laju-laju jer muka manusia(eh!sesuaiker dipanggil manusia)yang tak sedar diri langsung....sesuka hatijer nak buat anak orang macam roti canai dilambung-lambung ,dibanting-banting tanpa rasa belas kasihan....1 malaysia kecoh dengan kes amah aka SYAITAn yang tak sedar diri mendera baby umur 4 bulan...mummy jer yang baru tahu semalam tupun lepas aisy nur rayyan tidur mummy layan berita tv3 dan keluarlah pasal baby yang kena deratu..menitis,berdiri bulu roma 1 badan bilamummy tengok video baby tu kena lambung macam tu sekali dibuatnya...lebih-lebih syahdu bila time tu tengok aisy nur rayyan tengah lena tidur..lagilah menitis airmata mummy ni...mummy ni kan ada peyakit nila tengok aisy tidur rasa macam nak nangis,sayu dan kesianjer dekat anak teruna mummy tu...ya allah!!apalah dosa baby tu kat ko wahai perempuan???sampai macam tu sekali ko lakukan dekat budak yang baru 4 bulan kenal dunia...
 
sungguh sangat-sangat mummy tak faham apalah sebab perempuan sewel tu lakukan macamtu dekat baby yang baru berusia 4 bulan..takde langsung rasa bersalah dan kesianker???tulah orang cakap dasar tak sedar diri..bukanker tujuan datang ke malaysia nak cari rezeki...tapi bila allah dah bagi rezeki dengan sendiri musnahkan....skang tak pasal-pasal kena duduk malaysia 20 tahun...duduklah dalam penjara...baru padan muka nak sangatkan ....belom lagi bab hukuman di akhirat,di malaysia ni pun dah berribu-ribu sumpah seranah si sewel tu dapat atas perbuatan yang dia lakukan pada baby kecil tu..tak selamat dunia akhirat hidup ko wahai perempuan sewel....uhhh!!emosi sungguh mummy dibuatnya...kalo bab kes dera mendera kanak-kanak ni mmg hati mummy mudah tersentuh....tulah nasib dan risiko yang kena tanggung bila bergelar seorg ibu,wanita yang perlu bekerja mencari rezeki...kena hantar anak pada orang lain yang perlu menjaganya...bukan senang nak jumpa insan yang sayang dan ikhlas suka kan anak orang lain macam anak sendiri...mummy bersyukur bila aisy selesa dengan nenek bs dia...alhamdulilah rezeki aisy dapat pengasuh yang baik...alhamdulilah..

harap baby comel tu sihat seperti biasa..pada kedua ibu bapa baby harap bersbar atas dugaan yang allah berikan ni...harap lepas ni takda lagi kes-kes kejam pada kanak-kanak di malaysia ni yer....ya allah lindungilah anak ku aisy nur rayyan dari manusia durjana dan syaitan laknatullah..amin

NAK JER AKU LEMPANG KO TAU!!!   


NILAH BABY COMEL KENA DERA TU..KESIAN KAN..

 
 

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…