Skip to main content

lunch di restoran kanak-kanak

ASSALAMUALAIKUM....
harini dapur ditutup untuk 1 hari atas kebenaran tuan punya rumah merangkap juri tetap pengkritik masakan mummy mr kamput...ni pun sebab mr kamput ada kelas dari pagi smpailah ke malam...tak seleralah nak makan sorang-sorang tanpa suami disisi..eceh!!!sweetjer bunyi nyakan...hehee.....
disebabkan dapur mummy tutup harini,kami lunch kat luar...mummy memang plan nak ke uno bazar seksyen 7...puas gedik2 manja pujuk mr kamput mintak temankan mummy ke sana,sebelum ke kelas..alhamdulilah taktik menjadi..yang tak bestnya lebih 5 kali kami pusing area jakel smpailah ke bahagian belakang area seksyen 7 tu cari uno bazar..tapi hampeh tak jumpa-jumpa....nampakjer ader tulis bazar mummy masuk tapi bukan booth EL IDEAL CLOSET yang mummy jumpa...booth lain....nasiblah mr kamput sangat cool harini takde sikit bunyipun walaupun dah macam naik haji gayanya bertawaf mencari uno bazar....hehehe....lebih lagi dengan kesengalan mummy harini yang tertinggal handphone dirumah langsunglah susah nak jumpa bazartu....dah penat cari mr kamput ajak kami lunch dulu dan lepastu sambung lagi pusing mencari..hehhee...first mummy ajak  makan nasi ayam penyet...tapi memandangkan mood anak teruna dah macam nak mengamuk so,plan ke restoran upin n ipin jer dengan harapan aisy jadi behave bila makan kat situ...first time mummy jejakkan kaki ke restoran ni slalu mummy makan di cawangan seksyen 13 berhampiran sekolah mummy..
aisy memang sangat excitedlah dikelilingi upin ipin....semua menda yang ada kat restoran ni memang bertemakan upin ipin,smpaikan di tvpun pasang upin ipin punya cite...lagi plak dalam restoran ni memang penuh dengan budak-budakjer...kiranya dah macam restoran khas untuk budak-budak jer gayanya tau....pekerja kat restoran ni memang kena banyak bersbarlah...lepas jer pelanggan balik mesti kena bersihkan meja dengan teruk sikit..almaklumlah pelanggan majoriti family yang memang bawak anak-anak makan kat situ bersepahnya tak payah cakaplah kan....lebih-lebih bila aisy yang datang makan memang habislah restoran orang dikerjanya.hahahhaha...cuma bab servis untuk makanan sampai tu memang agak kecewa sikit..lambat giler....dahlah kami anak beranak ni lapo tahap gaban...dahlah bekal makanan aisy mummy boleh tinggalkan dirumah plak.mood aisy yang memang dah ada gaya nak mengamuk tu apalagi makin teruklah meragam..dahlah time dia memang nak tido..makanan lambat pulak...satu kedai dengar suara dia melalak...siap naik atas meja makan lagi...malu betul mummy...terpaksalah bila makanan smpai kami bergilir-gilir makan....
kalo bab makanan..memang tiptoplah....asam pedas yang sangat sedap,nasi ayam mmg terbaik...cuma sup nasi ayam mr kamput tu masin teramat...macam lori garam tumpah kat dalam sup tu plak....mummy tak sempat nak snap gambar sebab aisy meragam kat situ..insyaallah lain kali dtg lagi kat situ bawak anak teruna....tapi aisy jangan buat hal lagi yer sayang...kalo tak mummy taknak bawak aisy jalan-jalan lagi tau..



gambar amik amik kat incik google

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…