JellyPages.com

Saturday, February 23, 2013

lunch di restoran kanak-kanak

ASSALAMUALAIKUM....
harini dapur ditutup untuk 1 hari atas kebenaran tuan punya rumah merangkap juri tetap pengkritik masakan mummy mr kamput...ni pun sebab mr kamput ada kelas dari pagi smpailah ke malam...tak seleralah nak makan sorang-sorang tanpa suami disisi..eceh!!!sweetjer bunyi nyakan...hehee.....
disebabkan dapur mummy tutup harini,kami lunch kat luar...mummy memang plan nak ke uno bazar seksyen 7...puas gedik2 manja pujuk mr kamput mintak temankan mummy ke sana,sebelum ke kelas..alhamdulilah taktik menjadi..yang tak bestnya lebih 5 kali kami pusing area jakel smpailah ke bahagian belakang area seksyen 7 tu cari uno bazar..tapi hampeh tak jumpa-jumpa....nampakjer ader tulis bazar mummy masuk tapi bukan booth EL IDEAL CLOSET yang mummy jumpa...booth lain....nasiblah mr kamput sangat cool harini takde sikit bunyipun walaupun dah macam naik haji gayanya bertawaf mencari uno bazar....hehehe....lebih lagi dengan kesengalan mummy harini yang tertinggal handphone dirumah langsunglah susah nak jumpa bazartu....dah penat cari mr kamput ajak kami lunch dulu dan lepastu sambung lagi pusing mencari..hehhee...first mummy ajak  makan nasi ayam penyet...tapi memandangkan mood anak teruna dah macam nak mengamuk so,plan ke restoran upin n ipin jer dengan harapan aisy jadi behave bila makan kat situ...first time mummy jejakkan kaki ke restoran ni slalu mummy makan di cawangan seksyen 13 berhampiran sekolah mummy..
aisy memang sangat excitedlah dikelilingi upin ipin....semua menda yang ada kat restoran ni memang bertemakan upin ipin,smpaikan di tvpun pasang upin ipin punya cite...lagi plak dalam restoran ni memang penuh dengan budak-budakjer...kiranya dah macam restoran khas untuk budak-budak jer gayanya tau....pekerja kat restoran ni memang kena banyak bersbarlah...lepas jer pelanggan balik mesti kena bersihkan meja dengan teruk sikit..almaklumlah pelanggan majoriti family yang memang bawak anak-anak makan kat situ bersepahnya tak payah cakaplah kan....lebih-lebih bila aisy yang datang makan memang habislah restoran orang dikerjanya.hahahhaha...cuma bab servis untuk makanan sampai tu memang agak kecewa sikit..lambat giler....dahlah kami anak beranak ni lapo tahap gaban...dahlah bekal makanan aisy mummy boleh tinggalkan dirumah plak.mood aisy yang memang dah ada gaya nak mengamuk tu apalagi makin teruklah meragam..dahlah time dia memang nak tido..makanan lambat pulak...satu kedai dengar suara dia melalak...siap naik atas meja makan lagi...malu betul mummy...terpaksalah bila makanan smpai kami bergilir-gilir makan....
kalo bab makanan..memang tiptoplah....asam pedas yang sangat sedap,nasi ayam mmg terbaik...cuma sup nasi ayam mr kamput tu masin teramat...macam lori garam tumpah kat dalam sup tu plak....mummy tak sempat nak snap gambar sebab aisy meragam kat situ..insyaallah lain kali dtg lagi kat situ bawak anak teruna....tapi aisy jangan buat hal lagi yer sayang...kalo tak mummy taknak bawak aisy jalan-jalan lagi tau..



gambar amik amik kat incik google

No comments:

Post a Comment

luv u comment