Skip to main content

doakan FARis cepat sembuh!!

ASSALAMUALAIKUM..


menitis air mata mummy bila baca komen ayah FARIS tentang gambar ni..sebelumni FARIS tak pnh menangis..tapi kalini dia menangis..mungkin tak tertahan menangung kesakitan..


surat dari kakak FARIS yang menyentuh perasaan...


Keadaan Faris semakin kritikal...

Ya Allah, Kuatkan lah hati.. Tenangkan lah hati.. Senangkan lah hati.. Kalau betul dia untuk ku, mempercepatkan segala urusan yang baik, sekiranya, dia bukan untukku, maka redhai lah hatiku dengan ketentuanmu. Aku tahu, Engkau akan berikan yang terbaik dalam hidupku ini. Ya Rabb, kau tenangkan lah hati.. Berikan ketenangan yang teramat kepada hati dan jiwa ini. Ya Allah, engkau maha mengetahui lagi maha penyayang. Engkau yang mengaturkan kehidupan hamba-hambamu ini. Engkau yang menentukannya. Aku memohon agar engkau mempercepatkan urusan yang baik jika itu yang terbaik untuk anakku. Jika tidak, aku Redha dengan ketentuanmu.
 malam ni terpanggil untuk kongsi kisah sedih dan penderitaan seorang kanak-kanak yang terlantar sakit...masa baca coretan merupa doa dari seorang bapa untuk kesihatan anak yang tersayang menitis air mata mummyni..memang si anak kecik & keluarganya itu tiada talian persaudaraan langsung dengan mummy sekeluarga..tapi sebagai seorang islam dan seorang perempuan yang sudahpun bergelar ibu amat-amatlah menyentuh hati mummy...betapa berat mata yang memandang apalagi beratnya bahu yang memikul..mummy doakan semoga si kecik FARIS akan sembuh seperti sediakala..AMIN....
menurut kata ayah si kecik FARIS di facebooknya..FARIS mengidap penyakit HLH..kanser darah..bayangkanlah anak sekecik FARIS nak hadapi semua kesakitan itu...bayangkanlah dalam keadaan yang aktif FARIS akhirnya terlantar di hospital dan sekarang sedang bergelut menahan kesakitan...masyaallah,hanya orang-orang yang betul sabar yang mampu menerima dugaan seberat ini...sedih!!!sedangkan kalo aisy nur rayyan demam pun mummy dah separuh gila jadinya..macamnelah agaknye kedua2 orang tua FARIS ye!!! semoga tabah FARIS sekeluarga menghadapi dugaan yang tersangat berat ni...
marilah kita beramai-ramai doakanc anak kecik ni kembali sihat,aktif seperti sediakala...hanya itu yang mummy dapat membantu..mummy doakan FARIS sihat dan sembuh...amat berat dugaan yang diberikan kepada anak sekecil FARIS...
YA ALLAH! YA TUHANKU,KAU MAHA PENGASIH LAGI MAHA MENGASIHANI...KAU YANG MAHA MENDENGAR..AKU MEMOHON KEPADAMU SEMBUHKANLAH PENYAKIT ADIK FARIS...SIHATKANLAH DIA SEPERTI KANAK-KANAK LAIN...LINDUNGILAH DIA YA ALLAH...AMIN YA ROBAL ALAMIN...
sekian

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…