Skip to main content

semangat yang hilang!!

ASSALAMUALAIKUM....


DAH lunch???makan aper tgh hr ni yer..mummy hanya membedal jambu batu & buah manggajer yang dijual didepan sekolah...eh...mesti korang dok cakap mummy dietkan,kalini tak diet yer!!masalahnya mood nak makan tu tak datang lagi....mungkin nak simpan perutni untuk pasar malam kat taman srimuda malam ni kot..hehehe.....komfem macam oranag tak makan 10 hari mummy jadinya...uhhh!!!nasiblah perut kamu bertuankan NURUL HANIDA...kesian kat perut sendiri sebab dapat tuan yag gumuk suka makan aka melantak...

em...dah lama rupanya mummy biarkan blog mummyni sunyi sepi ye!!mood nak menulistu tak datang-datang langsung..(bunyi macam penulis tegar je mummy ni,maap poyo terlebih)sejak akhir-akhirni mummy mmg kurang mood sikitlah...lebih-lebih si anak teruna mummy demam lah plak...dah masuk 7 bulan first time aisy nur rayyan demam..suhu plak tinggi 39.4..yang bagusnya anak mummyni cergas,aktif macam biasa..alhamdulilah..kamu sangat kuat ye son!!!sekuat babah ye nak....

makin lama makin terasa macam nak behenti keje,duduk umah jaga anak dengan tangan sendiri dan tengok anak tu membesar depan mata sendiri..sumpah!!!!sangat jelous pada seorang ibu yang hanya surirumah sepenuhmasa...sangat mulia pekerjaan anda!!!sunguh kamu-kamu si SURIRUMAH sangat-sangat bertuah sebab boleh membesarkan anak dan lihat anak sendiri membesar depan mata...alangkah beruntungnya kalo mummy boleh menjadi surirumah sepenuh masa....aisy nur rayyan mummy sendiri yang jaga!!!tapi apakan daya tuntutan duniawi memerlukan mummy bekerje untuk membantu mr kamput mencari rezeki demi kesenangan kami sekeluarga terutama AISY NUR RAYYAN..

sensitif betul mummy mingguni,mana tak tersentapnyer bila anak sendiri demam...mummy plak kena bekerje...kalo keje swasta komfem notis 24 jam mummy lemparkan demi anak tercinta...smpai harini mummy sgt rasa bersalah dengan aisy....kesian anak mummy,demam mummy kena keje gak..nasiblah tokmak yang jaga aisy skang,kalo aisy di umah bs macamne lah agaknye ye...memang mingguni mood mummy 100% down....sebagai seorang ibu memang anaktulah semangat unntuk kita melakukan apa-apa dengan jayanya..kalo "SI PEMBERI SEMANGAT "tu sakit,mcmne kita nak ader semangatkan...

mohon mummy pada ALLAH,semoga anak kesayangan mummy dijauhkan dari segala penyakit ...amin....percayalah mummy dan babah terlalu sayangkan aisy....!!!muaahhh...

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…