Skip to main content

akuke bakal pengantin yg stress?????

....pic yg menunjukkan stress+tension terlampau.hehehe...


harini ada 70 hari je lagi untuk sampai ke 1 hb 10 2010....tolak,darab ,bahagi 70 haritu=2 bulan lbh sikit je lagi....oh!tidak....sangat2 singkat dan pantas masa berlalu...lebih2 lagi tak lama lagi RAMADHAN nak menjelma so makin dekatlah dgn tarikh keramat tukan.....

.

.

.

.

.

.

.


Stress+tension????yup & yes lah jawapannya..sebab sekarang aku mmg dalam mood,situasi yg mcm tu....org kata kalo stress+tension kita ni cepat nampak tua...pada aakulah skang lantaklah nak nampak tua ke ape...yg aku tahu aku mmg sejak akhirni aku selalu stress+tension....kesian kan dekat aku....aku pun kalo boleh takmahu hidup dlm keadaan stress lbh2 tension....pening oooo kepala.....mcm2 hal nak kena pikir....ade je yg buat aku ni boleh jadi stress....harap2lah takde sampai masuk TAMPOI...kang kenalah tukar tajuk entry.."AKU KE BAKAL PENGANTIN YG GILA" plak..HAHAHAA

.

.

.

.

.

.

nak bersihkan "HOME"aku nipun tak de mood...kepala hotak ni mcm ade je magnet yg melekat...magnet yg dah tertulis "ko kena stress+tension selalu"...u oall...pleseeeeeee amiklah MAGNET yg ade melekat dlm kepala hotak akuni...amiklah...aku bg free je...mcm ne nak hilangkan stress ek....kena pergi CUTI2 MALAYSIA ke????tapikan skang aku mmg asik ingat nak pergi tgk sawah padije....maybe aku terlampau stress yg aku ingat & bayangkan bila tgk sawah aku leh cuci otak aku ni....susah2 sgt nanti amik clorox jelah rendam otak biar segala tekanan hilang...bolehker?????nak try lah buat pas ni.....hahhahahaa

.

.

.

.

.

.

sekarang aku dok pikir pasal WEDDING je...makin dekat nak kahwen makin serabut plak kepala hotak...mcm kawan aku bgtahu pas kahwen....hilang semua masalah....tak tahulah iyeke tak?tgu jelah masa aku selamat kahwen nanti...baru aku tahu kebenarannyakan...yg penting skang aku kena cari ubat untuk cuci2 otak aku ni dari MAGNET stress+tension yg melekat tu...uoall ada petua tak???sharelah gojes2 sekalian...sian kat aku ni....BAKAL PENGANTIN YG STRESS...huhuhu




Comments

  1. lawak lar bakal perantin ni...
    sabo beb...
    klu nk di ikutkan, mmg sumenye X kene...

    cam aku.. wat cool jer.

    ReplyDelete
  2. yana:tulah pasai..mr kamput aku cool je..mcm takde perasan nak kahwen...aku plak yg lebih2 stress..mcm aku plak yg nak baca nikah..salam tngan tok kadi.hahaha

    ReplyDelete
  3. sume org ader perasaan cam ko da...
    lagi nak dekat date, lgko rase macam2...
    try cool jerk...

    ReplyDelete

Post a Comment

luv u comment

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…