Skip to main content

MENGHITUNG HARI,DETIK,MASA,WAKTU,SAAT....lalalalala...

GAMBAR MENUNJUKKAN KESENGALAN SEORG BUDAK


  MENGHITUNG HARI???alah macam lagu KRISDAYANTi nyanyi tulah...tapi  aku bukan nak story pasal lagu tu....kalo pasallagu tu uoall boleh tgk kat 4 shared,youtube takpun beli je cd KRISDAYANTI tukan lagi senang boleh dengar setiap masa...hehehee....disebabkan ni "HOME" aku..so aku akan story+gosip2 cite aku sendirilah..wah..wah...wah...terover ENTERPREM nampak ko ni....skang ni aku mmg tengah ddk menghitung hari....uoall try+test+teka lah......mesti dah tahu jawapannyakan...yup betul....MENGHITUNG HARI UTK MENJADI PUAN NURUL HANIDA,ISTERI KEPADA NURMAN NORDIN,bila tu???ade 2 bulan lebih je lagi.....em....dah dekat dah rupanya....tapikan......tetibeje aku rasa mcm ada suara tgh tanya aku n ajak berbual...so jomlah layan perbualan aku dgn "ORG" tu ye!!!!

.
.
.
.
HAKU: ko tgh menghitung hari ke nak kahwen??suka ke??mesti excitedkan?

AKU: YUP!...memang aku nak kahwen rasa tak sabarje..mcm nak bawak larije Kamput aku tu..(gatainya)

HAKU: bagus benor ko ni..GATAIKAN..MERENYAM...KO ke yg nak pinang KAMPUT ko tu?ko ni aku tgk mcm GEDIKZS2 GIRL plak...controllah ayu sikit..

AKU: EH!!yelah...tak malukan aku ni...sorry2...ko nak inteview aku aper hah??cepat sementara aku ada masa free ni...

HAKU: OH YA!!haku nak tanya ko ddk sibuk menghitung hari ni?/persiapan macam ne??dah settle??duit kahwen dah cukup?barang dah lengkap??ko dah bersediake nak jadi isteri?

AKU: ENCIK HAKU,utk pengetahuan kolah...aku ni mmg dah sedia dari dulu nak jadi isteri...zahir & batin tahu...ko jgn pndang aku ni sebelah mata..aku ni CALON ISTERI SOLEHAH tahu...(berlagak gile minah ni)hah,semua persiapan kahwen aku dah lengkap...duit,barang,baju....dah settle...borang nikah pun aku dah tulis..so skang aku mmg sesuailah untuk menghitung harije..ko jgn nak sibuk2 hal aku...

HAKU: Jgnlah marah aku cuma nak tahuje...sebab aku rasa ko ade lupa menda yg penting...aku rasa ko tak layak utk menghitung hari...

AKU: ENCIK HAKU,ko ni pesal...nak perlekehkan aku??aku cakap semua aku dah settlekan...awl bulan 8 ni aku nak buat ujian HIV..pastu pergi hantar borang nikah kat PAHANG..so settlelah...ko ni dengkikan sebab ko tak laku...

HAKU: aku bukan nak perlekehkan ko,tapikan aku rasa ko buat ujian HIV pun komfem borang nikah ko tak diterima..walaupun persiapan ko dah settle..ko tetap takboleh kahwen...ade menda ptg ko tak ade???percayalah ckp aku..mesti ko lupa...

AKU: ape dia????terus terangjelah..aku dah takde masa nk layan ko ni..

HAKU: KURSUS KAHWEN...ko tak pergi lagikan....so ko tak layak nak MENGHITUNG HARI....hahahahahaha....PADAN MUKA KO....

AKU: IYELAH encik HAKU..aku terlupa...ops!!!!taklayaklah aku utk MENGHITUNG HARIKAN :(...EH...tapi ko ni saper???mcm ne ko tahu??

HAKU:aku adalah KAU...diri kau Yg sengal tu...sebab 2 aku tahu...hahahaa..PADAN MUKA KO....

.
.
.
.
.
.
betullah cakap ENCIK HAKU tukan..aku ni TAK LAYAKutk MENGHITUNG HARI..sebab aku BLOM AMIK KURSUS KAHWEN lagi..siannya aku..pas ni aku akan cepat2 ke MAIS untukdaftar KURSUS KAHWEN...mendayg paling penting aku lupa..tulah magnet "STRESS+TENSION"dah melekat dlm kepala hotak..sampaikan tak boleh pikir dgn waras...aku mmg tak layak untuk MENGHITUNG HARI menjadi isteri MR KAMPUT ku..yg aku layak skang...MENGHITUNG WAKTU,MASA,DETIK,SAAT untuk sampai ke pukul 5 petang...sebab skang ni aku ddk disekolah sorang2 menunggu MR KAMPUT ku dtg amik....itulah yg aku layak buat masa ni..huhuhuhu...sangat kesiankan diri sendiri..padan muka ko NURUL HANIDA..ngeeeeee :)akuke yg tintong?????






Comments

  1. hitung jgn X hitung...
    ko jgn la stress sgt...
    wat biase jer...

    ReplyDelete
  2. yana:yup aku try untuk mencoolkan diri aku..hehehe..skang dah berjaya sikit...maybe kena makan..aiskrim MAT cool banyak2 kot baru bleh.hahaha

    ReplyDelete
  3. hahahahahah..
    Mat COOL sekerim...
    betol3...

    mmg lah rase stress, byk mende kne PK..
    org lelaki ni maintain je...

    ReplyDelete
  4. hehehe...maybelah kot...buat2 maintainjer padahal takut hahaa

    ReplyDelete

Post a Comment

luv u comment

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…