Skip to main content

PERGI taK KEMBALI..

ASSALAMUALAIKUM...

malamni mood mummy suam-suam kuku....entahlah dari tadi lepas tau norma dah kembali kepada penciptanya mummy jadi sayu dan sedih sangat....mummy bukan kenalpun sape tu norma...apalagi untuk bersua muka empat mata...mummy sentiasa ikut pekembangan arwah melalui blog yang kakak ipar arwah updatekan tentang arwah...arwah noram menghidap penyakit kanser otak dan dapat dikesan semasa mengandungkan anak pertama arwah rafiq...

kisah arwah sekeluarga pernah masuk di MHI tv3....sebelumni arwah bertarung nyawa melawan penyakit yang dihadapinya...allah lebih sayangkan arwah..allah amik arwah dalam usia yang masih muda...dan paling menyedihkan anak arwah rafiq masih lagi kecil dan belum puas merasa kasih sayang seorang ibu...

tadi masa duduk berbual dengan babah aisy nur rayyan...mummy tanyalah..."
kalo mummy mati dulu pada babah macamner?mr kamput dengan mood malas nak layan..apalagi tengah syok tegok sukan...terus jawab "jangan cakap pasal mati boleh tak??tak baik...orang tak suka dengar...
mummy terus diam dan asyik pikir pasal norma,talib dan rafiq.....

sungguh naluri keibuan mummy terharu...sangat-sangat kesiankan rafiq yang masih kecik tidak punya ibu tempat bermanja...tak dapat bayangkan kalo ianya jadi ditempat mummy..kalo ianya jadi pada mummy???setiaker mr kamput menjaga mummy macam mana suami arwah talib begitu setia pada arwah???macammanalah hidup aisy nur rayyan kalo mummy tiada....terjaga ker dia??adake orang yang akan sayangkan dia seperti mummy sayangkan aisy nur rayyan sepnuh jiwa raga mummy??adaker perempuan yang boleh menjaga mr kamput dan aisy nur rayyan macam mana setia,kasih cintanya mummy kepada mereka berdua...entahlah.....kesedihan yang mummy rasakan sejak tau arwah norma dah tiada memang menberi kesan mendalam pada mummy...setiap hari mummy baca dan ikut kisah norma di blog...tapi pagini mummy dapat berita yang dia telah tiada kembali kepad apenciptanya..

ya allah!!!kau berikanlah ..kau lindungilah kami sekeluarga....jauhkanlah dari sebarang malapetaka...kerana aku tak sekuat mereka untuk menerima ujian mu yang sangat berat..amin....buat rafiq...bersabarlah sayang!!!!membesarlah bagai sang juara dan menjadi kebanggan ibu & ayah...untuk lelaki yang sangat mencintai isterinya sepenuh hati TALIB..bersabarlah...allah lebih sayangkan norma...percayalah dia sangat tenang disana....norma akan menanti kalian berdua di syurga denga hn senyuman di akhirat kelak...



ALFATIHAH UNTUK ARWAH NORMA...amin

sekian.

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…