Skip to main content

selamat HARI ibu TOKMAK

ASSALAMUALAIKUM....



AISY NUR RAYYAN ngan TOKMAK  ms bercuti dicameron highland


apa aktiviti harini...mummy??sebagai seorang wanita yang bekerje,isteri dan ibu komfemlah kalo weekend akan jadi surirumah sepenuh masa...ini jelah peluang nak habiskan masa dengan anak teruna dan mr kamput tersayang...nak mengemas rumah...jaga aisy dan terutama sekali memasak dan makan bersama mr kamput weekend jelah yang boleh buat semuatu...ops!!!tu tak bermakna hari-hari sebelumnya mummy tak lakukan semua tu cuma agak terhadlah...sebab masa tu banyak dihabiskan untuk bekerja mencari rezeki...

harini 13 MEI 2012...hari yang amat bermakna untuk semua wanita didunia ni yang bergelar ibu....setiap tahun HARI IBU akan jatuh pada minggu ke 2 dalam bulan mei...tahun ni 13 MEI 2012 jatuh pada hari cuti ahad plak tu...sangat beruntung kalo harini jatuh plak tarikh birthday..super duperlah dapat hadiah dr incik suamikan..macam kawan fb mummy yang punyer anak perempuan comel sebaya aisy..kak SARA ..komfem dapat hadiah 2 sekali...1 untuk mother day & 1 hadiah birthday..wow!!!beruntungnya...bagi diri mummy sendiri kalo tahun lepas hari ibu mummy tengah sarat mengandungkan AISY NUR RAYYAN..tapi tahun ni mummy dah pun punya anak yang ada didepan mata dan dah pun genap 10 bulan usianya...insyaallah tahun depan mana tau aisy dah boleh wish sendiri happy mother day dekat mummy beserta kiss dipipi mummy plak..uh!!!!bestnya saat-saat macamtukan...

mr kamput hanya wish selamat hr ibu jer pd mummy....aisy palk bagi hadiah paling best yang mummy tunggu selamani pada mummy nak tau apa dia....tunggu next story pasal anak mummy ni ye!!!...mummy  nak ucapkan selamat hari ibu untuk tokmak aisy...MAK,SELAMAT HARI IBU...ORANG SAYANG SANGAT PADA MAK..WALAUPUN ORANG DAH KAHWEN...ADE ANAK..ADE SUAMI..TAPI KASIH SAYANG ORANG PADA MAK TAK PENAH KURANGPUN...PERCAYALAH!!!MAK TETAP MAK ORANG DUNIA AKHIRAT...MAK TETAP INSAN YANG ORANG SAYANG....LOVE U SO MUCH MAK....MUAHHHH!!!!

tetiba plak rasa rindu membuak-buak dekat tokmak aisy ni datang...skang baru tahu betapa susah payahnya bergelar seorang ibu...bila anak sakit mata dan selera tu tak dapat nak lelap dan makan pun tidak...risau!!!betapa susahnya nak membesarkan seorang anak...macamtulah jugak tokmak aisy nak membesarkan mummy dulu agaknya..mummy baru ade aisy sorang..sedangkan tokmak punya 7 orang anak..semuanya umur beza tak jauh...lagilah penatnya tak tercakapkan...uh!!!memang sepurMAK lah tokmak aisyni...oh!!rasanya nak dengar sore tokmak aisylah nak call nak borak pnjang ngan tokmak...oklah  selamat hari ibu juga untuk MAMA MAK MENTUA MUMMY YG SGT SPORTING,SEMUA WANITA YANGG BERGELAR IBU DI SELURUH DUNIA...SELAMAT HARI IBU..KAMU.KAMU SEMUA MEMANG SUPER DUPER POWERLAH..



sekian




Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

jumlah kalori dalam makanan

ASSALAMUALAIKUM....
HARini mummmy nak share jumlah kalori yang terdapat didalam makanan harian kat malaysiani..makanan yang sokmo-sokmo kita nampak dan makan...disebabkan mummy berada dalam mode 48 kg minngu ni,banyak ilmu tentang pemakanan yang seimbang dan sihat mummy dok baca dan geoogle kat intenet...jumlah 2,3 blog yang menarik perhatian mummy..darkbatman.com & sususejat .com..banyak ilmu pemakanan ada kat sini tau....jom harini kita kira jumlah kalori yang kita amik harini....

Kategori:Kuih Muih 1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori Kategori: Lauk Pauk 1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepoton…

KELEBIHAN DOA NABI YUNUS

ASSALAMUALAIKUM.

harini mommy nak share doa NABI YUNUS yang mommy amalkan bersama-sama dua hero kesayangan mommy AISY & RAFAEL. mula -mula mommy amalkan masa mengandungkan abang Aisy,setiap hari baca untuk allah permudahkan urusan melahiran abang aisy.sampailah dalam bilik bersalin pun mommy amalkan..lepas abang aisy selamat dilahirkan dah jadi terbiasa pulak baca doa ni setiap hari lepas solat.sekarang alhamdulilah dah jadi rutin harian dan mommy amalkan bersama-sama anak soleh mommy aisy & rafael.

setiap kali nak keluar dalam kereta mommy akan bacakan juga untuk anak-anak soleh mommy..semoga allah permudahkan urusan mommy,babah sewaktu ditempat bekerja dan allah swt permudahkan urusan abang aisy & rafael di sekolah.

okies mari kita baca kelebihan doa nabi yunus ini ye!!

Fadhilat doa/tasbih Nabi Yunus a.s.  semasa terperangkap di dalam perut Ikan Nun.
Sabda Rasulullah SAW maksudnya : “Barangsiapa mempunyai apa-apa hajat, hendaklah ia berwuduk, kemudian sujud kepada Allah, s…