Skip to main content

ALHAMDULILAH....

......barang2 yg aku beli...punyalah byk...habis 1 kedai diborong..hehhe

.....picture yg takde kene mengena dgn tajuk entri....hehehe



ALHAMDULILAH...BERSYUKUR KEPADA ALLAH YG MAHA AGUNG,MAHA PENGAMPUN LG MAHA MENGASIHANI...KERANA DENGAN ATAS NIKMAT YG DIBERINYA AKU TELAH PUN DAPAT MELENGKAPKAN SEGALA KEPERLUAN & BARANG UNTUK MAJLIS PERKAHWINAN AKU NANTI...TERIMA KASIH YA TUHANKU.....TERIMA KASIH KERANA TELAH MEMBANTU HAMBA MU YG LEMAH INI.....

sekarang 1 beban dah hilang...barang2 kahwen dah lengkap sepenuhnya....tak payah nak pikir..tak payah nak pening2....dan yg paling penting tak payah nak bergaduh dengan MR KAMPUT aku lagi...semua gara2 nak beli barang kahwen...horey!!!!saya sangat happy....(walaupun rm 2k dilabur pada uncle kedai hehe)

duit aku & MR KAMPUT aku banyak perabih dekat CT CRAFT seksyen 18....takde masa nak servey barang2 kahwen ke NILAI atau SEMUA HOUSE kl(ramai yg ckp 2 tempat ni murah)...semuanya aku beli dekat CT CRAFT tu... tulah yang untung nya bila dah selalu pergi membeli dekat situ...diskaun pun banyaklah dapat...hehehe...alhamdulilah rezeki tuhan bg pada aku yg nak dirikan masjid ni kot....rezeki terlebih2 pada uncle kedai tulah sebab aku dah perabih duit di kedai dia..hehehe....whateverlah yg penting aku amat puas hati dgn layanan & perkhidmatan yg diberikan dekat situ...

sekarang tak ade lagi nak fokus pada barang2 kahwen...masa yg ada nilah kena fokus untuk mencetak wedding card yg dibuat sendiri tu...(paper pun tak beli lg ni.huhu)insyaallah sebelum puasa wedding card kena siap dicetak...kalo tak komfem kelam kabut nanti....nak kahwen ni ingatkan selamani senanglah...rupanya sangat2lah susah & rumit..lebih2 lagi semua menda kena usaha & buat sendiri...tak pe bersusah pun untuk kepuasan diri sendiri jugak...(serti biasa ayat utk sedapkan hati sendiri ngeeeee :)



Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…