Skip to main content

SCHOOL HOLIDAY episode 1...

.....budak gumukbersama almari pilihan....
.....mak suka ini.....


.....aku suka yg ini.....

tajuk entry dekat atas tu dah menggambarkan bnyk nye cite nak story mory dekat korangkan..hehehe...tapi mmg banyakpun coz cuti aku lama 2 weeks so mmg banyak story nak heboh kat korang..hahahhhahaha......
oky korang tgk gambar katil dekat atas tu ,maksudnya tulah hari yg aku kena pilih utk cari KATIL KAHWIN aku.....memang poning+keliru sangat....sebab kena ikut selera aku,abah,mak dan mr kamput..hahahaha....yg pening kepala akulah...kena jaga hati org yg aku sayangkan....
mr kamput aku suka WARNA PUTIH so dia nak katil yg kaler putih...aku plak mmg suka dari dulu KATIL BERTIANG nampak elegen+klasik sangatlah...,mak dengan abah plak mmg dah ada pilihan masing2...so korang fikirlah macamne aku nak buat keputusan...
mula2 masuk kedai tu abah terus tunjuk katil pilihan yg abah suka...begitu jugak dengan mak....aku plak terus mintak katalog....tgk,belek2 katalog aku jumpa yg aku bekenan....jenis moden dan design terbaru yg paling penting harga berpatutan,berbaloi2...tapikannnn korang nak tahu tak..abah plak cakap
abah:'yg awak suka tu,tak tahan lama'(sambil ketuk2 almari yg aku suka)
aku:'alah abah...cantiklah....moden sikit..'
mak:'amik yg mak tunjuk tu along...cantik lps tu murah...'
abah:'beli yg tahan lama...bukan nak pkai sekejapje..nak pkai lama..amik yg abh tunjuk tu..kayu kualiti'(nada mcm nak marah)
aku:'org suka yg nilah abah...cantik...'(dlm hati..mahal sangat yg abh berkenan tu..over bajet plak)
abah:'suka hati awaklah"(terus keluar dari kedai perabut)
aku:'em...ikut abah jelah,tapi mahal sangatlah"
abah:'jom kita pergi kuar duit dulu,takpe abah tolong separuh"(ajak aku pergi bank..sambil senyum kemenangan)
korang tahu mcmne muka abah....senyum manis sampai ke telinga...aku dgn mak muka tak payah ingatlah...masam...lebih2 akulah..hahaha....uncle kedai plak lagi muka berseri2 sambil tayang gigi sebab berjaya mengopakkan duit bakal pengantin yg frust tertonggeng ni..hehehe
nak buat mcmne...sebab dah ada org yg merajuk kan...so ikutjelah pilihan hati abah...bukan tak suka abah punya pilihan tapi design dia tak moden+mahal giler.hahahha...so...aku,mak dan mr kamput terpaksa layannnn je katil pilihan abah....kayu jati mmg tahan tapi harga mahal...over bajet plak anak abah ni...hhehehe....so dengan rasminya KATIL KAHWIN AKU DENGAN MR KAMPUT AKU telah pun dibeli mengikut pilihan & citarasa MR BOB...eh......sape yg nak kahwin ni aku ke???abah ek....hahahaha.....mcm MR KAMPUT cakap biarlah ikutjelah pilihan abah...abah tgh seronok anak sulung dia nak kahwin...lagipun set kayu berkualiti tahan lama....(ayat MR KAMPUT nak sedapkan hati sendiri kot..sebab terkejut dengar harga katil yg aku bg tahu hahahaha)
tamatlah story episod pertama ni ek...tepuk tangan sikit..hahahha....kita sambung episod akan datang plak....cau cin cau....huhuhu

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…