Skip to main content

LAYAK ke AKUni????

.......masa bertunang......


....rewang2 klcc.......


.......ini lelaki yg aku cintai& sayangi.....




..............on the way ke klinik..mata MR KAMPUT tembel..




...........kami mmg dijodohkan dr kecik..hehe...



HARI NI DAH 28 HB JUNE 2010...ADA 2 HARI LAGI JE NAK MASUK BULAN 7...ITU BERMAKNA ADA 3 BULANJE UNTUK SAMPAI BULAN OKTOBER LEBIH TEPAT LAGI 1 & 2 HB OKTOBER 2010...TARIKH KAHWIN AKU DENGAN LELAKI PUJAAN AKU YG EMSEM+BAIKHATI+RAJIN BEKERJA LEMAK BERKRIM DISUKAI RAMAI TU...hehehe....


PERASAAN aku saat & ketika ni....of courselah happy+teruja..tapi ada jugak kadang2 aku takut bila memikirkan 3 bulan je lagi untuk hidup bersama dengan HERO PUJAAN hati aku tu...LAYAK KE AKU NI????LAYAK KE AKU UTK JADI ISTERI YANG BAIK+YANG TAAT PADA SUAMI+YANG TAK DEGIL+YANG HORMATKAN SUAMI+YANG MENDENGAR CAKAP=ISTERI SOLEHAH...entahlah...agaknye semua bakal2 pengantin akan berserabut,bercelaru fikirannya macam aku ni...ATAU HANYA AKU JE YANG ALAMI SEMUA NI???
yang penting aku kena ubah semua perangai buruk yang ada dlm diri aku ni...terutama sikap TERLALU BERDIKARI+DEGIL+KERAS KEPALA(ini yg MR KAMPUT selalu bg tahu perangai buruk aku)masa yang singkat dlam 3 bulan ni aku kena banyak2 relaxkan otak & pikiran aku ni dari stress..tak mahulah bila stress muka pun nampak tua..(eh!!!ko mmg dah tuapun kan..kan..kan..sedarlah diri sikit),macam kawan aku cakap JANGAN JADI PENGANTIN YG STRESS..tenangkan diri...buangkan menda2 negatif yg ada dlm otak tu....yang penting sekali banyak2 berdoa mohon pada ALLAH semuanya berjalan lancar....aminnnnn...
akukan dah bersedia dari dulu lagi untuk jadi SEORANG ISTERI....UNTUK PIKUL TANGGUNGJAWAB ISTERI TU...so,tak payahlah nak serabutkan kepala tu sendiri betul tak????harap2 MR KAMPUT aku pun takde pikir dia layak atau tak utk jd SUAMI aku(b,syg mmg terlebih layakpun utk jd suami org)...NURUL HANIDA MASA 3 BULAN NI CUBA KO TRY UTK KURUSKAN BADAN KO TU...LG BAGUS...HAHAHA

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…