Skip to main content

YE!YE!shawls kahwen dah ada...

TERUJA+EXCITED+HAPPY...semuanyalah...mmg sangat suka...1 hari aku senyum sambil berangan2jer...nak tahu sebab ape?sebabnya IDAMAN & IMPIAN aku nak pkai SHAWL masa kahwen akan terlaksana...dapatlah aku melaram macam IKA RADIUSITE waktu wedding aku nanti...sukalah...suka sangat..sangat2lah saya suka..hehehe...
sebelum wedding IKA RADIUSITE puas aku cari & pikir manalah aku nak dapatkan shawl...pernah aku tgk dekat ARIANI..masyaallah mahalnye tuhan jer yg tahu...masa tu mmg aku dah plan kalo tak jumpa komfem aku beli jugak...tapikan nasiblah si IKA tu kahwen dulu so senang sikit kerja aku nak dapatkan shawl untuk pakai masa kahwen nanti...sukalah....hehehe
korang nak tahu aku dapat dekat ner shawl tu...aku dapat pada IKA lah..mana lg....dah tentu IKA tu jual shawl so dengan dialah aku beli..hehehe....ini jugak firts time aku beli & shopping melalui intenet...mmg aku takut gakmula2 tu..yelah takut tak sampai dgn selamat barang tu pada aku,takut kena tipu...(maap ika bkn tak caya ika tapi perasan first time beli brg on9 hehehe)tapikan...semua tu lenyap bila barang yg aku order sampai dengan selamatnya di tangan aku...yeyeye!!suke..suke..suke...
kalo korang nak tgk shawl tu..tgulah aku kahwen nanti....tgu ek..3 bulanjer lagi..hehe...tak mau lah upload dekat sini..dah banyak rahsia telah terbocor..so,skang aku nak rahsia dulu..hahaha...siankan kat korang...lebih2 kesian dekat my bff YANA RAMli yg nak tgk rupa shawl tu,siap suruh aku upload kat blog lg..(tgu aku kahwen ye na...hehe)lepas ni mmg aku akan selalu order shawl dekat ikalah...sebab shawl pada IKA ni lain pada yg lain dan kualiti kain shawl tu sangat2lah bagus....em korang JOM KITA BELI SHAWL pada IKA beramai2..kita kayakan IKA & ISK tu...hahahaha...IKA THANKS DEAR...SANGAT2 PUAS HATI ....

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

TAK MAU roti john LAGI!!

ASSALAMUALAIKUM...



makan apa harini....masak atau beli tersedia di kedai jer??mummy...em...still berada dalam mood 48 kg lagi...harini mummy berjaya control nafsu makan mummy ni..alhamdulilah....taikan tu bila tengahari smpai petangjer..naik ke malam sblm pkl 7...mummy dah bedal ROTI JOHN...lepas kekenyangan membedal roti john barulah rasa bersalah kat perut & terpikir nak tengok kandungan kalori yang ada dalam roti john....nak tau berapa????adesss!!!1 hidangan roti john=570 kalori & 27 gram lemak..mak aih tingginyalah!!!dahlah mummy hanya perlukan 1600 kalori jer utk 1 hari..yelah sebab terlalu rajin bersenamkan tulah padahnya..uwaaaaa....TAKNAK MAKAN ROTI JOHN  lagi..PUNAH DIET MUMMY HARINILAH...jom kira kalori makanan mummy harini ye....

sarapan:jusmate 5 sahaja lunch : salad+telur 1biji+ayam bakar sedikit(bahagian isi )+air kos0ng=110+102(212 kalori) dinner(sblm pkl 8 mlm)rotijohn+sate 3 cucuk+air kosong=(675 kalori) senaman:sit up 30x+skipping 30x(akan terus berusaha banyakkan…

jumlah kalori dalam makanan

ASSALAMUALAIKUM....
HARini mummmy nak share jumlah kalori yang terdapat didalam makanan harian kat malaysiani..makanan yang sokmo-sokmo kita nampak dan makan...disebabkan mummy berada dalam mode 48 kg minngu ni,banyak ilmu tentang pemakanan yang seimbang dan sihat mummy dok baca dan geoogle kat intenet...jumlah 2,3 blog yang menarik perhatian mummy..darkbatman.com & sususejat .com..banyak ilmu pemakanan ada kat sini tau....jom harini kita kira jumlah kalori yang kita amik harini....

Kategori:Kuih Muih 1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori Kategori: Lauk Pauk 1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepoton…