Skip to main content

Rindu Yg tlh TerUBAT......

.......sweet memori........
........ bakal pelumba kereta......

.....aksi malu utk di ambil gambar...hehehe.....


......my little laling.....



Memang best weekend aku mingguni ....setelah lama tak jumpa my little laling AKA buah hati pengarang jantung aku tu akhirnya pada tarikh keramat 5 JUNE 2010 kami bertemu& bersua muka....yahoooo....aku sangat teruja+berdebor+takut+seronok=same mcm nak kuar firts date dengan MR KAMPUT aku dulu..hahahahaha.....(bkn aku poyo tau tapi tulah yg aku rasa sebelum jumpa LALING aku tu)
first aku jumpa LALING aku tu...dia buat muka malu2 kucing & senyum tersipu2 bila nampak aku...bila aku suruh salam dia salam....emm.....tu tandanya dia still ingat aku.....tapikan bila aku nak dukung je dia..terus taknak.....coz dia dah terpandang 1 makhluk yg ada tanduk besar+berwarna merah=BERNAMA NURUL AINA@ NANA...hehehehhe....lepas tu langsung berkepit dekat mummy dia....tak mau tunjuk muka pada aku....(tapi still sempat jeling2 NANA)....maybe dia still ingat yg NANA dulu selalu nyakat diakot...hahahaha....potong betul lah MAKHLUK TU KAN AYYAN....KACAU DATE KITAKAN....KAN...KAN...KAN....
Aku pun mulalah pikir mcamne nak buat LALING aku tu borak+cakap+dan tengok aku....nasiblah aku ade beli present pada AYYAN..so dengan MENDA ALAH tu lah...aku pikat AYYAN mesra dgn aku dan lupakan pasai MAKHLUK ASING yg dia nampak tu...alhamdullilah dia oky...dan boleh duduk baby chair dekat sebelah aku......(still takut2 tapi pastu oky)....memang best coz LALING aku tu suka ape yg aku beli utk dia....sangat2 bestlah coz dapat n jumpa org yg selama ni aku rindu....dapat cium dia sepuas hati aku....dapat tgk dia live depan mata...AYYAN skang bertambah kurus...nampak tinggi+panjang sangat....tapi sangat2 comel dengan rambut ala2 HELMET + NOH HUJAN(fesyen rambut aku adik beradik masa kecik yg mak aku suka sangat buat. sampaikan kawan aku penah ckp adik beradik aku masa kecik rambut mcm helmet hahahaha)
aku jumpa AYYAN dekat PAK LONG KOPITIAM at SHAHALAM MALL.....makanan dekat situ mmg bestlah....first time dtg situ...lepas ni akan jadi tempat dating aku dengan AYYAN lah..hehehe....thanks 4 mummy & papa AYYAN coz belanje makan...(lepas ni giliran saya plak ek....)okylah aku nak buat kesimpulan story pasai aku jumpa buah hati aku ni...sebab nak tulis banyak2 untuk bgtau korang tentang perasaan happy aku ni ade MAKHLUK yg AYYAN takut tu ajak aku kuar...so aku buat kesimpulanjelah ek......
1- buah hati aku tu sangat2lah comel.....aku suka imej baru dia tu..hahaha
2- LALING aku tu still ingat aku lagi....coz aku tgk dari dia kiss aku,senyum malu
bila nampak aku....tu tanda POSITIF lah pada aku...sebab aku tahu mcmne
perangai dia bila dia tak kenal org..hehehe
3- aku sangat2 happy +sangat teruja+=macam nak lompat je dekat shah alam
mall tu je sebab seronok dapat jumpa org yg aku rindu sangat....
4- yg aku tahu skang skang aku terlalu gembira....lepas ni kalo jumpa AYYAN aku
akan bawa plak MAKHLUK ASING yg sorang lagi(MR KAMPUT AKULAH)
komfem AYYAN lgsg tak mahu tgk aku nanti..hahahhaha...
5-lepas ni aktiviti jumpa AYYAn aku akan jadikan aktiviti WAJIB dlm hidup aku.
p/s: tulisan kali ni berwarna warni sebab macam tulah perasaan aku skang ni..hahahhaa.....

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…