Skip to main content

oh tidak......4 bulanje lagi.....aku nak kahwin!!!

ika yang cantik
baju ika+shawl mmg meletoplah.....




ika & isk yg sama pandan.


oh........................tidak....saat macamni rasa nak jerit,nak pekik,nak bagi tahu semua org yang ade 4 bulan je lagi...untuk buat persiapan majlis kahwin.....sape nak kahwin....mak aku ker?adik akuker?abah akuker???(jangan sekali2 pikir ye mak & abah)atau aku sendiri tuan punya blog ni yang nak kahwen.....

ye!!!sudah tentu tuan punya blog ni lah yang nak kahwin....sebab tu dia macam tak betul AKA gile je...coz baru harini dia perasan ade 4 bulan je lagi sebelum tarikh 1 OKTOBER 2010....baru hari ni jugak dia tahu barang2 untuk majlis kahwin dia nanti banyak yg takde....PADAN MUKA KAU....HAHAHAHAHAHHAA (meh ramai2 gelakkan dia kuat2)...tulah suka sangat duduk dalam khayalan..dalam angan2.....sekarang baru kelam kabut.....

eh...macamnelah rupa muka aku masa kahwen nanti ek...macamnelah majlis aku nanti?berjalan macam yg aku rancang tak...sempurna ke??semua tu ade dalam kepala otak aku ni....aku nak majlis aku nanti jadi 1 kenangan yg paling manis dalam hidup aku...amik contoh kawan blog aku IKA RADIUSITE(penjual shawls yg glamer & cantikmolek tu)majlis kahwin IKA & ISK mmg sempurna..pendek kata tip top lah..meletoppppp.......cantik....dari kad kahwin,pelamin,baju semuanya sempurna(nyesallll tak pergi kalo tak dpt tgk live)...aku nak macam tu....majlis aku sempurna....aku cantik mcm IKA....aku ayu macam IKA...baju aku meletop mcm baju IKA...semualah macam IKA.....tapi bolehker??dapatker???duit dah banyak berabih ni.....aghhhhh!!!!jerit lagi biar hilang beban dalam kepala otak ko tu....(siankan bakal pengantin ni...)

aku mmg plan nak pkai SHAWL masa kahwin nanti...aku rasa SHAWL lebih sesuai dengan muka aku..(yelah ko ni...muka ko tu dah tembam....IKA tu muka kecik)tak kisahlah janji aku nak ikut citarasa aku....aku yg nak kahwinkan....pedulilah...suka hati akulah..hahahha......BAJU SANDING AKU NANTI DAH SIAP....mak andam akupun dah mms gambar baju tu...tapikan...yg tak syoknye...aku macam tak suka &tak puas hatije dengan baju tu(aku lom tgk secara live lagi)nampak macam buruk jer baju tu.....tggu aku balik PAHANG nanti aku upload pic dekat blog oky...korang tolong nilai untuk aku oky.....sebab aku skang macam dah ting tong....sebelum bertambah merepek..baik aku stop sini dulu.....huhuhuhu SEMUA ORANG NAK KAHWIN MACAM YG AKU RASA INI KER EK???

P/S:GAMBAR2 IKA TU AKU AMIK DEKAT BLOG IKA & FACEBOOK IKA...UNTUK RUJUKAN AKU....CANTIK KAN......JELOUSLAHHHHHH IKA......




Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…