Skip to main content

bila baby dah 19 minggu!!!

 DAYYAN AHMAD WAKTU BABY

14 hb 2 haritu ader chek up baby mummy ni kat klinik...mummy bersyukur sangat sebab baby mummy & diri mummy ni sihat takde masalah seperti selalu...walaupun berat mummy dah jadi 65 kg skang ni...terkejut gak mummy dibuatnya takut lebih berat badan kena minum air gula(ramai kwn mummy bgtau sengsaranya bila dapat minum air gula tu)dan penyakit lain yang datang..mesti bahayakan anak mummy dalam perut ni nanti...harap-harap mummy dan baby sihat selamanya ye..amin...
masa chek up tu mummy dapat dengar jantung anak mummy ni berdegup dengan laju & kencang betul...senyum simpul mummy bila nurse bagi tahu tentang jantung anak mummy yang berdegup kencang tu..memang excited tak sangka dalam perut mummy yang boroi ni ader insan yang selama ni mummy & babah impi serta angankan..tak sangka yang mummy skang dah pun mengandung anak mummy sendiri..alhamdulilah allah swt makbulkan doa mummy & babah untuk cepat dapat anak bila dah kahwen..
skang baby mummy ni dah pun 19 minggu...makin aktif dalam perut mummy ni...tak sabar nak tgu kamu lahir anak mummy sayang...macam rupa mummy @babah ke??sampai skang mummy lom tahu jantina anak mummy ni girl@ boy..tapi naluri mummy ni kuat cakap boy maybe dah terikut babah yang teruja mahukan anak lelaki kot..kalo ikut babah mmg babah mahukan baby mummy ni boy...babahpun selalu panggil anak mummyni dengan nama RAYYAN..mummy plak mmg nak girls...tapi mummy tak excited  mcm babah yg mahukan baby boy..hehe...pada mummy asalkan anak mummy ni lahir selamat kedunia,ckup sifat,sihat tu dah memadai...mummy syukur2 sangat...sejak dengar jantung baby ni bedenyut haritu..terus mummy excited nak beli baju baby..lupa dah pesanan nenek yang suruh beli masa baby dalam perut 7 bulan..hehe...doa mummy harap kita berdua selamat& sihat ye nak...kalo mummy sakit mesti anak mummy ni turut sakitkan...amin yarobalalamin....

Comments

  1. muhsin:anak sendiri lglah best..dapat rasa dia aktif dlm perut ms prenen...mmg syok..lebih2 lagi kalo jenis yg sygkan kanak2...hehe

    ReplyDelete
  2. muhsin:anak sendiri lglah best..dapat rasa dia aktif dlm perut ms prenen...mmg syok..lebih2 lagi kalo jenis yg sygkan kanak2...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

luv u comment

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…