Skip to main content

IBU jenis apalah MUMMY nikan??


harini mummy tak berapa nak sihat...kalo mummy tak sihat,bermakna baby mummy ni pun sama sakitnya & mungkin lebih teruk dari mummy..sejak semalam mummy perasan baby mummy ni asyik bergerak tak henti-henti..tapi mummy buat tak tahu jer...walaupun mummy rasa mcm pelik jugaklah,selalu baby tak aderlah bergerak sepanjang masa...kemuncaknye bila malam...perut mummy sakit sangat,bila baby mummy ni bergerak perut mummy mengeras & sakit...sampai mummy nak tunduk pun sakit,mengalir air  mata mummy ni..
babah amikkan minyak,sapukan di perut mummy...babah suruh mummy tido& pkai stokin takut mummy masuk angin macam 2 bulan prenen haritu...sebelum babah bacakan baby doa tido & kalimah syahadah(setiap mlm babah akan buat mcm tu diperut mummy)mummy dengar babah bacakan surah-surah & ayat kursi serta mintak doa untuk baby supaya baby dlam perut mummy ni tak sakit mcm mummy & sihat..oh!!mmg babah amat prihatin bila mummy sakit perut sebab mummy tahu babah taknak anak babah pun sakit juga mcm mummy...babah bagi mummy minum air yassin...malangnye sampai pagi mummy still sakit perut...babypun asyik bergerak-gerak & mengeras jer...mummy tahu anak mummy ni lagilah sakit nya dari mummy kan..oh!!kesian betul mummy dengan baby mummy ni..maapkan mummy ye sayang..
akhirnya babah tanya jugak mummy makan aper harini???puas mummy pikir apa yang mummy makan 1 hari...memang dalam peti ais ader air oren yang bergas..babah tanya mummy minum ke  air tu??mummy blom lupa yang mummy mmg tak minum langsung air tu,sebab mummy takut kalo mummy minum baby mummy akan sakit...em...baru mummy ingat yang mummy makan nasi dengan cencaluk yang mummy potong cili padi & perah limau kasturi...itulah sebabnya mummy sakit perut...bila babah dengar..terus babah cakap MUMMY NAK BUNUH ANAK SENDIRI KE?SEBAB MKN LIMAU..sedih betul bila mummy dengar babah ckp mcmtu...menangis mummy dibuatnye...sumpah demi allah,mmg mummy tak ingat lngsung tentang limau tu..waktu tu mummy nampak jer botol cencaluk,mummy terus potong cili padi +perah limau kasturi banyak2...memang mummy tak terpikir langung efeknya pada baby mummy ni..waktu tu selera mummy tgh gile nak makan...ya allah!! IBU JENIS APALAH MUMMY NIKAN??pentingkan slera sendiri dari anak yang dalam perut ni..tapi mmg mummy lupa langsung yang mummy tak boleh makan limau...MAAPKAN MUMMY BABY...bersalah betul mummy dengan baby..lebih sedih bila sebelum babah pergi work babah ckp dengan baby SIAN ANAK BABAH SAKIT YE...MUMMY MAKAN TAK INGAT BABY...sedihnyelah....rasa bersalah sungguh mummy dengan baby dan babah...MAAPKAN MUMMY BABY...LEPAS NI MUMMY AKAN PASTIKAN MUMMY TAKBUAT MENDA YG BOLEH BUAT BABY MUMMY NI JATUH SAKIT LAGI...ini janji mummy sayang...

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…