Skip to main content

HAPPY BIRTHDAY SAYANG!!!


PIC BEDSAY BABAH TAHUN LEPAS

HARI NI 7 HB FEBUARI 2010(ISNIN)(mengikut surat beranak,kalo ikut tarikh lahir babah lahir 2 julai 1983 tapi mmg tarikh ni babah dr dulu sambut birthday dia) birthday suami mummy,kawan baik merangkap sahabat mummy diwaktu susah senang,lelaki yg mummy kenal dan cintai,sayangi 6 tahun dahulu,kini dan selamanya,ayah kepada anak mummy yg bakal lahir 4 julai 2011 ni...insyaallah.....hari ni birthday BABAH yg ke 28 tahun...MUMMY DOAKAN BABAH BABY NI,SIHAT SELALU,MURAH REZEKI,PANJANG UMUR,DAN SENTIASA CINTA & SAYANG KAN MUMMY SELAMANYA..aminn....

tahun ni jugak mummy tak dapat beli apa2 hadiah untuk babah...sian babah..cuma babah cakap dia dah dapatpun hadiah yg ternilai  dari mummy...nak tahu aper dia...KASIH SAYANG & CINTA MUMMY,TAHUN NI MUMMY DAH PUN JADI ISTERI BABAH YG SAH & HALAL DAN PALING BERMAKNA BABAH BAKAL JADI AYAH...babylah hadiah yg babah cakap paling tiada nilainya....lebih2 lagi anak mummy ngan babah ni bakal lahir bulan julai...babah harap sama tarikh lahir babah yg sebenar 2 julai...tapi mengikut cite nenek & babah...masa pendaftaran tersilap tulis dlm surat beranak tarikh yg sepatutnya 2 julai jadi 7 febuari..tapi mmg dr dulu mummy akan sambut birthday babah tarikh 7 febuari ni...

marilah kita sama2 doakan untuk babah yg baik2 sempena hari lahir babah ni....babah lelaki yg paling baik penuh tangungjawab walupun pemarah sikit orgnya yg pernah mummy kenali & jumpa..tanpa babah dalm hidup mummy gelaplah hidup mummy ni..babah umpama cahaya yang menyinarai setiap gerak langkah mummy tau...mummy harap bila anak mummy lahir nanti anak mummy ni akan berbangga punya babah mcm lelaki yang bernama NURMAN NORDIN ni..




Comments

  1. kak pinky jengah sini..jom folo kak pinky..kite kgsi2 rahsia kecantikan..eppy blogging

    ReplyDelete
  2. thanks sudi jenguh my blog yg biasa2 jer ni..nice blog dear...semuanya tip top....:)

    ReplyDelete

Post a Comment

luv u comment

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

jumlah kalori dalam makanan

ASSALAMUALAIKUM....
HARini mummmy nak share jumlah kalori yang terdapat didalam makanan harian kat malaysiani..makanan yang sokmo-sokmo kita nampak dan makan...disebabkan mummy berada dalam mode 48 kg minngu ni,banyak ilmu tentang pemakanan yang seimbang dan sihat mummy dok baca dan geoogle kat intenet...jumlah 2,3 blog yang menarik perhatian mummy..darkbatman.com & sususejat .com..banyak ilmu pemakanan ada kat sini tau....jom harini kita kira jumlah kalori yang kita amik harini....

Kategori:Kuih Muih 1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori Kategori: Lauk Pauk 1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepoton…

TAK MAU roti john LAGI!!

ASSALAMUALAIKUM...



makan apa harini....masak atau beli tersedia di kedai jer??mummy...em...still berada dalam mood 48 kg lagi...harini mummy berjaya control nafsu makan mummy ni..alhamdulilah....taikan tu bila tengahari smpai petangjer..naik ke malam sblm pkl 7...mummy dah bedal ROTI JOHN...lepas kekenyangan membedal roti john barulah rasa bersalah kat perut & terpikir nak tengok kandungan kalori yang ada dalam roti john....nak tau berapa????adesss!!!1 hidangan roti john=570 kalori & 27 gram lemak..mak aih tingginyalah!!!dahlah mummy hanya perlukan 1600 kalori jer utk 1 hari..yelah sebab terlalu rajin bersenamkan tulah padahnya..uwaaaaa....TAKNAK MAKAN ROTI JOHN  lagi..PUNAH DIET MUMMY HARINILAH...jom kira kalori makanan mummy harini ye....

sarapan:jusmate 5 sahaja lunch : salad+telur 1biji+ayam bakar sedikit(bahagian isi )+air kos0ng=110+102(212 kalori) dinner(sblm pkl 8 mlm)rotijohn+sate 3 cucuk+air kosong=(675 kalori) senaman:sit up 30x+skipping 30x(akan terus berusaha banyakkan…