Skip to main content

welcome 2 my tummy!!! :)

BABAH yg lapo & happy terlebih


NASI AYAM PENYET babah punya


BAKSO mummy & baby punya

hari ni mood mummy sangat-sangatlah ceria+gumbira+senang hati..samalah seperti  PERUT mummy yang dah sihat dari sakit seharian semalam..alhamdulilah....lega rasanya..sebab kesiankan baby mummy ni jer...
nak tahu sebab aper mummy happy semacam jer harini...sebab nya semalam mummy ke klinik lagi...gara-gara perut still sakit smapai ke petang...lepas balik kerje babah terus bawak mummy ke klinik..doktor yang chek up mummy mmg sangat baik hati +peramah(ni first time mummy ke klinik panel babah)smapaikan sakit di perut mummy boleh hilang sebab suka dengan layanan doktor tu...hehe...RESULT nye selepas di chek up...mummy kurang minum air masak...sebab tu  urine mummy keruh sedikit & sebabkan mummy sakit perut..(doktor tu yg bgtau oky hehe)
dah ada di klinik mummy & babah mintaklah doktor tu scan anak mummy dalam perut ni...memang teruja nak tengok keadaan baby mummy ni mcmmane..gender aper??boy @ girl...babah pun excited sebab dapat tengok baby sendiri secara live kan...hehe...1persatu mummy dan babah tengok keadaan baby mummyni...jantung baby,kaki baby,tangan baby,perut baby,semualah anggota badan baby mummy & babah dapat tengok...paling best bila tengok jantung baby berdenyut kencang dan tulang baby sihat & cantik jer..(doktor pun puji tahu hehe)senyum meleret mummy bila tengok anak mummy sihat...walaupun bahagian muka tak nampak jelas lagi..sekurangnya mummy tahu yang baby mummy ni sihat,selamat dalam perut mummy yg boroi ni...berat baby pun baru 353 gram...oh!!!sungguh mummy terkejut...tapi doktor cakap baby mummy masih kecik mmg normal berat mcm tu..abis yg smapai 65 kg berat mummy  sorang jer ker tu???hahahaa..kena diet sikit ni...bulan depan chek up jgn naik lagi 5 kg..bahaya utk kesihatan mummy & baby kan??GENDER @ JANTINA baby lom nampak dengan jelas lagi...mungkin baby mummy ni pemalu sangat agaknye..haha...tapi ikut ckp doktor mmg di celah kelengkang baby ade mcm rupa EHEM-EHEM boy...tapi blom boleh pastikan lagi sbb belum jelas dan terang...kadang-kadang girl pun boleh nampak mcm tu...tunggu baby dah 28 weeks baru akan nampak & jelas...tapi BABAH dah senyum simpul meleret-meleret bila dengar doktor cakap mcm  EHEM-EHEM boy...suka sangat...siap singgah kedai sukan tengok jersi bola budak2...hahaa...yang paling best,babah BELANJE MUMMY makan DI RESTORAN AYAM PENYET...itu mmg mummy suka...alhamdulilah rezeki mummy dan baby kan....hahaha...SAY THANKS YOU 2 babah ye sayang sebab dah belanje kita makan sedap..hehe....untuk baby mummy ni..welcome 2 my tummy....TAK KIRALAH girl @ boy yang penting kamu selamat & sihat lahir ke dunia ni anakku...mummy dah tak sabar nak cium,peluk,dukung kamu sayang...muahhhhhhhh.....

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…