Skip to main content

happy birthday DAYYAN AHMAD!!







AKSI TAKUTKAN MR CHICKY..hehe


COMELNYA DIA..
bulan 2 ni mmg banyak org yg mummy sayang sambut besday...mula ngan kakak pia 6 hb 2(ank sedara 
babah)7 hb 2 BABAH,10 hb 2 BUAH HATI MUMMY DAYYAN AHMAD..sampailah ujung bulan febuari nanti org yg mummy sayang akan sambut hari lahir..kiranya untuk story dlm bulan febuari  dalam blog mummy ni nanti dok cite pasal birthday jelah..hehehe
harini mummy nak cerita pasal birthday BUAH HATI MUMMY dayyan ahmad...6 febuari 2011 haritu mummy bekesempatan pergi BIRTHDAY PARTY buah hati mummy tu di KFC extrem park...mula2 plan nak pergi ngan babah...(babah pun dah excited gile nak jumpa dayyan)tapi last2 cancel coz babah ade game bola...ish!!!mmg  angin jugak dibuatnya...tulah kalo plan ngan berangan terlebih mesti tak jadi...akhirnya terpaksalah pergi ngan adik2 mummy je...lagipun dah lama mummy tak jumpa  BUAH HATI MUMMY tu..last kami jumpa masa bulan puasa bulan 9 tahun lepas...skang dah bulan 2 pun kiranya 5 bulan jugak mummy tak jumpa dia...RINDU...OH!!SGT2 RINDU...gambar jer peneman setia mummy nak hilangkan rindu...
disebabkan lama sangat tak jumpa...mcm biasalah BUAH HATI MUMMY tu mulalah MALU2 KUCING,SOMBONG ngan mummy...tapi mummy tak kisah sangat asalkan AYYAN still ingat mummy...bila mummy panggil dia senyum2 malu dekat mummy...tu tandanya dia still ingat mummy..dan paling mummy suka bila mummy mintak salam dan cium mummy dia still lakukan...APE MAKSUDNYA TU??maksudnya yg BUAH HATI MUMMY tu masih ingat sape mummy...dr kecik mummy jaga dia...jadi mummy dah faham dengan perangai dia..kalo dia takut ngan seseorang dia takkan buat semua tu...lepas ni insyaallah mummy nak jumpa AYYAN MUMMY tu setiap bulan..RINDU NAK SEMBANG2 & MAIN2 NGAN DIA...mmg dia bukan anak kandung mummy...TAPI MUMMY DAH ANGGAP AYYAN MCM ANK KANDUNG MUMMY SENDIRI...mummy pernah bgtau babah..kalo BABY dlm perut mummy ni perempuan,sekurangnya mummy dah ada anak lelaki...DAYYAN AHMAD...kalolah AYYAN mummy tu mudah mesra ngan org...mmg mummy nak bawak dia balik umah tiap2 bulan...biar dia rapat ngan mummy mcm dulu2....
 dah besarpun BUAH HATI MUMMY tu..dah 3 tahun pun..sekejap je masa berlalu...mummy rasa baru je mummy jaga & dukung buah hati mummy tu...mummy harap allah swt panjangkan umur ayyan,beri kesihatan yang baik pada ayyan,ayyan jadi anak yg soleh,bijak & budak baik...membesar bagai juara...aminnn...dan harap AYYAN MUMMY tu hilanglah sifat pemalu dia tu..moga senang nak mesra ngan mummy & babah nanti..hehehe....harap anak mummy yg bakal lahirni...mcm ABANG AYYAN ye nanti...COMEL,BIJAK,PANDAI...cuma jgn ikut perangai TAK MESRA DGN ORG TU JE...hehe...teruk MUMMY nanti..hahaha...DAYYAN AHMAD...LOVE U SO MUCH SELAMANYA TAU...




Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…