Skip to main content

rawatan GIGI diVALENTINE DAYS!!


Harini mummy nak syer 1 cite masa berlaku VALENTINE DAYS hrtu...kalo orang yang ader girlfriend,boyfriend,pakwe,makwe,awek,balak,cewek,cowok & yang sewaktu dengannya mmg akan sambut VALENTINE DAYS ni dengan penuh makna dan ROMANTIK...walaupun ramai yang menyatakan VALENTINE DAYS ni tak boleh disambut bagi ORG ISLAM...pada mummylah tak salah nak sambut asalkan tahu batas2 hukum yang telah ditetapkan oleh agama kita sendiri..bagi mummy plak..VALENTINE??langsung tak pernah sambut..kadang-kadang teringin jugak nak rasa mcmner saat2 romantik di valentine day..tapi dah 6 tahun kawan,bercinte,dan skang dahpun berkahwen tak lama nak dapat baby mmg BABAH tak pernah ajak mummy atau raikan valentine days ni...uh!!!sungguh tak romantik suami mummy tu kan??hehe...kad birthday pun pernah sekali jer babah bg pada mummy itupun mummy ngajuk sebab tak pernah dapat kad birthday dr babah...hahaha....tapi babah mmg akan ingat birthday mummy& bagi hadiah...baby nanti jgn ikut perangai babah yer..tak romantis langsung..hahaha...tapi babah PENYAYANG & bertanggungjawab...tu yang buat mummy sayangkan babah..
oh ye!!tahun ni VALENTINE DAYS mummy sambut di klinik...tapi dengan anak mummy yang dlam perut ni...sebab masa tu terkena tarikh mummy kena chek up baby mummy ni di klinik...selain itu mummy jugak dengan RELA HATI+TANPA PAKSAAN+TANPA TAKUT telah pergi ke klinik gigi selepas siap chek up baby mummy ni..hehe...sebelumni mmg mummy takut nak ke klinik gigi...tapi sejak prenen lepas baca gigi kalo tak dijaga dengan betul akan mudah rapuh,patah & rongak...mummy jadi takut...so,dengan semangatnye mummy buat rawatan di klinik gigi masa VALENTINE DAYS..hehe...akhirnya gigi mummy yang mmg ader 1 lubang dahpun berjaya di tampal...nasiblah doktor gigi tu cantik+baik+peramah jadi mummy tak rasa sakit langsung dan perasaan takut tu hilang serta merta...THANKS DOKTOR NORHIDAYAH coz bagi perkhidmatan +layanan yang terbaik utuk IBU MENGANDUNG yg TAKUT JUMPA DENTIST ni.hehee..


moral the story:
kalo mummy tak prenen mesti mummy tak akan ke klinik gigi...
                       PENJAGAAN GIGI TU sebenarnya kena jaga dari awl bukan dah prenen br terhegeh2 nak 
                       jumapa dentist kan..hehe..nasiblah gigi mummy ni takde masalah kalo tak mesti doktor tu 
                       pengsan tgk gigi mummy ni.hehe

Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…