Skip to main content

HAPPY birthday princess ALYNA 13 feb 2011

princess alyna yang mummy sayang..

Masih lagi dalam mood birthday aka party-party ulang tahun...selagi tak abis bulan FEBUARI ni memang semua entry yang mummy tulis dalam blog mummy ni berkenaan birthday jer....mcm yang mummy bagitahu haritu..memang bulan FEBUARI NI bulan kelahiran ramai orang yang rapat dan mummy sayangi..
13 feb 2011 haritu birthday ALYNA yang ke 5 tahun..baru skang mummy dapat upload sebab mood malas mummy sentiasa melekat dlm jiwe.hehe..dah besar dahpun princess mummyni...dah makin pandai,bijak...kalo dulu manjenyer terlebih...datang school nangis kena pujuk baru nak masuk...sape  ALYNA ni??ALYNA ni LITTLE PRINCESS mummy...dulu mummy pernah jaga dia sama macam DAYYAN jugak...sama-sama mummy sayang dan anggap mcm anak kandung mummy sendiri...perangaipun lebih kurang sama MANJA TERLEBIH..hehe..tapi skang ALYNA dah pandai,cerdik..exampun dah dapat no 1.mummy tumpang bangga sebab ALYNA dah membesar jadi anak yang BIJAK& MEMBANGGAKAN FAMILY..harap DAYYAN & BABY mummy dlm perut ni pun jadi macam KAKAK ALYNA bila dah besar nanti yer..
untuk PRINCESS ALYNA...HAPPY BIRTHDAY DARLING YG KE 5...TEACHER HARAP ALYNA akan jadi ANAK YG SOLEHAH,MEMBESAR BAGAI JUARA,DIBERI KESIHATAN YG BAIK,PANJANG UMUR,MURAH REZEKI & JADI KEBANGGAAN FAMILY 1 hr nanti yer...amin...LOVE U my darling muahhh....

Comments

Post a Comment

luv u comment

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…