Skip to main content

selamat datang 2012


ASSALAMUALAIKUM...


rasa macam dah lama tak jenguk blog mummy ni..sibuk...minggu depan sekolah nak bukak,mmg keje mummy banyak sgtlah...aisy anak teruna mummy plak batuk dan harini selsema plak ...lagilah masa mummy nak berblog tak dapat..nipun mummy curi masa MR KAMPUT tengok bola ngan AISY dapatlah mummy luangkan masa kat blogni..oh ya!!apa aktiviti harini yer...komfem muda-mudi,bujang dok melepak sambil tgu detik pukul 12.00 nantikan..almaklumlah lagi beberapa saatjer lagi tahun 2012 nak menjelma...kalo orang yang bekeluarga mcam mummy ni ddk umah jelah,anak teruna pun kecik lagi...nak bawak tengok bunga api takde nya dia fahamkan..-yang dia tau masa sepatutnya untuk dia tidur jer....

kalo masuk tahun baru tak bermakna kalo tak cite pasal azamkan...mummyni rasanya setiap tahun berazam tapi 1 pun takde terlaksana...azam tahun 2012 ni komfemlah mummy nak kuruskan..perempuan gumuk mcm mummy mesti nak kembali slim macam dulu..48 kg target..hahhaa...siap boleh harini cakap ngan diri sendiri,harini je makan puas2...besok tahun baru makan kena control...ades!!tak poyo sangatker bunyinyer..komfem nak muntah hijaukan dengar azam mummyni..kalo depan adik-adik mummy yang slim melim siap cakap azam tahun 2012 nak gumuk..memang bagusnya cover linelah mummy..sebab sedihkan tengok semua adik-adik kurus..hehehe..dasar jelouslah tu...tak malu betulkan!!!

kalo tanya MR KAMPUT tentang azam dia plak.....ni jawapan dia..
.
...
.
.
mummy: apa azam sayang tahun 2012..

mr kamput: malulah nak bagi tahu..

mummy : persal plak nak malu,ala..bagi taulah..

mr kamput : ada 3 azam orang...

mummy : banyaknya,apa dia??

mr kamput : nak jadi jutawan,nak bagi aisy adik & nak kurus...

mummy : azam yang no 2 tu awal-awal mummy tak setuju..hahhaha..yang no 3 tu mane bleh tiru azam mummy..tu azam mummy 2012 tau


nampak sangat laki bini dah gumuk..boleh plak azam 2012 sama-sama nak kurus..hahhaha....azam mr kamput yang no 2 tu kena pikir banyak kali tu...tih..tih..tih....


yang paling penting doa mummy 2012 ni beri banyak sinar,rezeki dalam hidup mummy sekeluarga...doa mummy jugak mr kamput,mummy & aisy beroleh klesihatan yang terbaik...amin...SELAMAT TAHUN BARU 2012...jom tengok bunga api dari tingkap rumah jer..

sekian...





Comments

Popular posts from this blog

kelebihan surah yassin ayat 9.

ASSALAMUALAIKUM
Hari ni mommy nak share surah yang mommy selalu bacakan untuk hero-hero mommy sebelum tido dan semasa berada didalam kereta.Memang mommy akan bacakan semenjak Aisy baby lagi dan sampailah sekarang Aisy dah nak masuk 5 tahun usianya masih mommy amalkan untuk anak-anak mommy.Kadang-kadang Aisy tolong ingatkan"mommy,belum baca doalah"....almaklumlah faktor usia yang dah makin meningkat so,penyakit lupa tu selalu je datang melekat di dalam diri mommy ni kan...ok dekat bawah ni mommy kongsikan ayat-ayat pendek yang mommy baca untuk anak-anak syurga mommy Aisy dan Arryan manalah tau ada yang tak tau kebaikan nya boleh di amalkan selepas inikan..
 Sebelum tido mommy akan bacakan ayat kursi,surah al fatehah,doa tidur dan ayat dari surah yassin ayat 9 untuk aisy dan arryan. Bila berada didalam kereta selain ayat kursi dan doa naik kenderaan mommy juga akan bacakan ayat 9 dari surah yassin ini...mari kita tengok kebaikan ayat ini ye!!



BISMILLAH HIROHMANIROH HIM....




&quo…

sup tepung aka pan mee!!

assalamualaikum...
sebenarnya dah lama sangat mummy terliur nak makan sup tepung aka pan mee!!first makan masa zaman sekolah 14 tahun dulu..masa tu kawan mummy yang memang teror buat sup tepung ni yang buat!!!kawan mummy ni mix cina mak dia cina so mmg sup tepung ni makanan harian family dialah...masatu zaman ddk asrama,balik cuti sek bulan 12 ingatkan nak tunjuk teror kat mak abah dan adik2 mummylah pandai masak sup tepung hampehhh langsung tak jadi hahahahha...spoil mood betul!!!siap kena gelak dgn 1 family lagi tau!!lepas tu terus insaf nak try masak..sampailah terjumpa ah cheng laksa kat giant!!start makan balik pan mee...tp takdelah setiap hari dok bedal jarang2 bila terasa nak makan je...last2 entah mcmne dok sibuk berwhatsapp bagai kat group sekolah terceritalah pasal sup tepung ni!!mintak resepi, try buat bagi adik2 mummy , mrkamput, aisy dan arryan makan dan resultnya alhamdulilah positif bab kata aisy emmm ,dapp!!! hahaha..dengan bangganya mummy share resepi kat sini yer sang…

tips anak cepat bercakap..

ASSALAMUALAIKUM.... alhamdullilah dah berada di kedua minggu terakhir febuari...dah nak msuk bulan mac dah tak lama lagi..cepatyer skang waktu tu berlalu pergi...secepatnya badan mummy ni naik...bilalah nak slim sikit..nak merasa 48 kg balik tak taulah bila nak dapat...risau bila badan,perut ,peha makn membesar tapi kalo nampak makanan tak ada pulak nak risau kalo makan dengan banyakkan...still membedal nasi,makanan yang berlemak tanpa segan silu yang badan tu dah gedempol....mummy,mummy....nak jadi macam big show ker baru nak stop makan???bila lah agaknya nak blaja diet ni ek?? aisy dah lama terlena lepas mummy bagi makan ubat selsema dengan paksa..susah betul nak mamam ubat abak teruna seorang ni..perangai sapalah yang aisy ikut yer..keh..keh..keh....makan ubat dah macam nak melawan musuh lakunya..kena bersilat bagai...aduyai anak kesayangan....kenapalah ikut bab susuh makan ubat tu dr mummy aisy ikut babah yang sangat senang nak makan ubat siap boleh tanpa air dan isap ubat yang pahi…